4 vtičniki za deljenje vsebin na socialnih omrežjih

Imate na svoji spletni strani objavljeno zanimivo vsebino, ne veste pa, kako bi na stran privabili večje število obiskovalcev? Možnosti za dosego omenjenega cilja so različne, ena izmed boljših in hkrati povsem enostavnih pa je zagotovo vstavitev gumbov za deljenje vsebin na socialnih omrežjih.

Gumbi za deljenje na socialnih omrežjih

Gumbi za deljenje na socialnih omrežjih

Omenjene gumbe najpogosteje vstavimo za posamezno vsebino, včasih tudi na začetek, zelo priljubljeni pa so tudi gumbi pri strani, ki se skupaj z obiskovalcem premikajo gor in dol po spletni strani. Ta rešitev je odlična, saj so gumbi obiskovalcu ves čas vidni, zato obstaja večja verjetnost, da bo zanimivo vsebino delil s svojimi prijatelji na socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn ipd.

1. Custom Share Buttons with Floating Sidebar

ustom Share Buttons with Floating Sidebar

WordPress.org ocena: 4.8

Število namestitev: 10.000+

Odličen vtičnik, ki gumbe oz. ikone za deljenje na socialnih omrežjih prikaže na levi, desni ali spodnji strani spletne strani. Večina se odloči za prikazovanje pri strani (najpogosteje na levi), saj se na ta način gumbi skupaj z obiskovalcem spletišča pomikajo gor in dol. Možno je dodati gumbe za socialna omrežja Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Stumbleupon in Youtube. Dodati je mogoče tudi ikono za deljenje prek elektronske pošte. Uporabnik lahko za socialna omrežja doda poljubne slike, prav tako pa lahko uporabi privzete. Vtičnik omogoča izklop na mobilnih različicah spletišča. Uporabnik lahko izbira, ali naj se gumbi prikazujejo v prispevkih, na statičnih straneh, v kategorijah ali na vstopni strani.

2. Simple Share Buttons Adder

Simple Share Buttons Adder

WordPress.org ocena: 4.7

Število namestitev: 100.000+

Gre za zelo priljubljen vtičnik za deljenje vsebin na socialnih omrežjih, ki uporabniku dopušča veliko svobode pri oblikovanju oz. nastavitvi stilov. Vtičnik dopušča možnost vstavitve 15 različnih socialnih ikon. Vstavimo jih lahko pred ali za vsebino, za še večjo vidnost pa tudi tako pred kot za vsebino. Tudi ta vtičnik omogoča prikazovanje gumbov na vstopni strani, v prispevkih, na straneh in v kategorijah prispevkov. Poleg ikon lahko zapišemo poljuben tekst (npr. ‘Deli s prijatelji…’). Na voljo nam je 9 stilov ikon, ki jim lahko nastavimo levo, sredinsko ali desno poravnavo, prav tako pa lahko spreminjamo njihovo velikost ter razmike med njimi. Gre torej za izredno fleksibilen vtičnik, saj gumbe za deljenje lahko v veliki meri prilagodimo svojim željam in zahtevam spletnega mesta.

3. Share Buttons by AddToAny

Share Buttons by AddToAny

WordPress.org ocena: 4.6

Število namestitev: 200.000+

Še eden izmed vtičnikov, ki je zelo preprost in hkrati tudi izjemno priljubljen, saj ima izmed predstavljenih štirih največje število namestitev. Omogoča deljenje vsebin na približno 100 socialnih omrežjih. Za lepši in bolj pregleden prikaz lahko uporabimo univerzalni gumb (bel plus na modrem ozadju), ki nam poleg osnovnih socialnih omrežij prikaže tudi ostala – seveda le tista, ki jih izberemo sami. Izberemo lahko poljubno velikost ikon, na voljo nam je tudi možnost dodajanja poljubnega teksta za deljenje, ikone se lahko prikažejo na dnu ali/in na vrhu vsebine (prispevki, strani, arhivi, vstopna stran). Gumbe za deljenje lahko pozicioniramo levo, desno ali sredinsko, prav tako pa lahko določimo posamezne razmike.

4. Sharify Social Share Buttons

Sharify Social Share Buttons

WordPress.org ocena: 4.3

Število namestitev: 5.000+

Izjemno preprost vtičnik, ki ne bo povzročal težav pri nastavitvah prav nikomur, še ni tako poznan. Gumbe je možno dodati le v prispevke, zopet pa jih lahko dodamo na vrh in/ali dno prispevka. Dodamo lahko gumbe za socialna omrežja Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Pocket in Vkontakte. Poleg naštetih lahko dodamo tudi gumb za deljenje prek elektronske pošte, za mobilno verzijo spletne strani pa tudi WhatsApp gumb. Izbiramo lahko med večjo in manjšo velikostjo posameznega gumba, na voljo imamo tudi izbiro barv po svojih željah.

5/5 - (5 votes)

Komentiranje prispevka

Vaš e-naslov ne bo objavljen.