5 uporabnih WordPress vtičnikov

WordPress je izjemno priljubljen postal prav zaradi dejstva, da ga lahko nadgrajujemo z namestitvijo vtičnikov, ki sistemu omogočijo nove funkcionalnosti. Obstaja praktično neomejeno brezplačnih vtičnikov, prav tako pa tudi plačljivih, s katerimi lahko WordPress ponesemo na čisto nov nivo.

Danes vam bomo predstavili 5 osnovnih WordPress vtičnikov, ki jih potrebuje praktično vsaka WordPress stran. Ne skrbite, vsi so brezplačni, tako da si jih boste lahko brez težav namestili in preizkusili tudi sami.

#1 WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast

Kratica SEO v angleščini pomeni ‘search engine optimization’, v slovenščino pa frazo prevedemo kot ‘optimizacija spletnih strani’. Vtičnik WordPress SEO by Yoast bo torej poskrbel za optimizacijo naše strani, kar z drugimi besedami pomeni, da nam bo pomagal pri višji uvrstitvi v spletnih iskalnikih. Z njim bomo posameznim objavam in stranem lahko dodali meta opise in meta ključne besede, ustvarili zemljevid spletnega mesta (sitemap), avtomatizirali gradnjo notranjih povezav, izboljšali strukturo povezav in podobno.

Povezava do vtičnika: WordPress SEO by Yoast

#2 W3 Total Cache

W3 Total Cache

Hitrost nalaganja spletne strani je pomembna vsaj z dveh vidikov, prvič z vidika uporabnika, ki želi, da se mu spletna stran prikaže v najkrajšem času, drugič pa z vidika spletnih iskalnikov, ki hitro spletno stran nagradijo z višjimi pozicijami v rezultatih iskanja. Z WordPress vtičnikom W3 Total Cache lahko nastavimo ‘keširanje’ strani, brskalnika in baze podatkov, poleg tega pa lahko stisnemo .css in .js datoteke. Z vsem tem dosežemo, da se spletna stran naloži v precej krajšem času.

Povezava do vtičnika: W3 Total Cache

#3 Contact Form 7

Contact Form 7

Skoraj vsaka spletna stran ima svoj kontaktni obrazec. Morda razmišljate, da je implementacija le-tega zakomplicirana in da si sploh ne predstavljate, kako bi ga dodali na stran. Z WordPress vtičnikom Contact Form 7 je stvar popolnoma enostavna in hitra. Točno lahko določite, katere postavke bo imel kontaktni obrazec in kam bo poslano elektronsko sporočilo, ko bo nekdo obrazec izpolnil in pritisnil na gumb ‘potrdi’. Določite lahko, katera vnosna polja so obvezna in katera poljubna, s prilagoditvijo .css pa lahko kontaktni obrazec oblikujete po lastnih željah.

Povezava do vtičnika: Contact Form 7

#4 Custom Sidebars

Custom Sidebars

Stranski stolpec (sidebar) je običajno pomemben del spletne strani, saj so tam podatki večinoma vidni na vseh podstraneh. Ponavadi tam najdemo tudi kontaktni obrazec, morda oglasno pasico, podatke podjetja, telefonsko številko in elektronski naslov. Če želimo, da stranski stolpec ni enak na vseh podstraneh, si namestimo WordPress vtičnik Custom Sidebars. Kreiramo lahko neomejeno število stranskih stolpcev in nato vanje dodamo poljubne gradnike. Ko dodamo stran ali prispevek, pa le še določimo, kateri stranski stolpec naj se na strani prikaže.

Povezava do vtičnika: Custom Sidebars

#5 Easy Facebook Like Box

Easy Facebook Like Box

Življenja brez prisotnosti na socialnih omrežjih si danes skorajda ne znamo predstavljati. Ne le v zasebne namene, temveč tudi v poslovne, saj socialni mediji lahko predstavljajo bogat vir obiskovalcev. Predvsem Facebook. Zato je zelo pomembno, da je spletna stran z njim ustrezno povezana. In kako to najlažje in najbolj učinkovito naredimo? Z uporabo WordPress vtičnika Easy Facebook Like Box. Vtičnik je popolnoma preprost za uporabo, izberete le eno izmed dveh barvnih možnosti in točno določite, kaj točno naj se vam na strani prikazuje (obrazi, zadnje objave, samo ime Facebook strani …). Vtičnik bo Facebook okno prilagodil tudi za tablice in mobilne telefone.

Povezava do vtičnika: Easy Facebook Like Box

5/5 - (6 votes)

Komentiranje prispevka

Vaš e-naslov ne bo objavljen.