WordPress varnost (3. del) – Močna gesla

V prejšnjem prispevku smo si ogledali zakaj je pomembno, da ne uporabljamo privzetega administratorskega uporabniškega imena admin. V tem delu si bomo ogledali kako pomembna je uporaba močnih gesel.

Nastavitev gesla med namestitvijo WordPress-a

V primeru, da na vašem paketu gostovanja nameščate WordPress z Softaculous aplikacijo lahko med postopkom namestitve kliknete na ikono za ključek in vam bo avtomatsko generiralo močno geslo (60/100). Taka gesla se morda zdijo nepraktična, saj si jih je težko zapomniti, vendar so precej bolj varna kot naprimer še vedno prepogosto uporabljena gesla kot so geslo123, password in podobna ne varna gesla. Uporabite lahko tudi geslo kot je NakljucnaBeseda#1243!, ki ima oceno varnosti (100/100) in si jo boste lažje zapomnili.

Softaculous aplkacija - generator varnih gesel.

Zamenjava gesla na obstoječi spletni strani

Zadnje različice že nameščenega WordPress-a vsebujejo generator varnih gesel, tako da lahko vedno zamenjate vaše geslo z nizom črk, znakov in številk, ki jih je praktično nemogoče ugotoviti.

Generator gesel v WordPressu.

Povzetek

Kot zanimivost si lahko ogledate tabelo, kjer piše koliko časa je potrebno za razvozlanje 6 – 9 mestnih gesel, WordPress generator pa kreira 24 – mestno geslo. Razvidno je, da lahko ugotovimo 6 – mesto geslo sestavljeno iz samih malih črk v le 10 minutah. Za razvozlanje 9 mestnega gesla sestavljenega iz malih in velikih črk v kombinaciji s simboli pa bi potrebovali 44,530 let.

Tabela s časi potrebnimi za razvozlanje gesel.

5/5 - (5 votes)

Komentiranje prispevka

Vaš e-naslov ne bo objavljen.