Zakaj izbrati WordPress?

Ste začetnik na področju spleta in še ne veste, zakaj izbrati skripto WordPress? Če ste že izkušen spletni mojster, potem najverjetneje že veste, da ima WordPress v primerjavi s podobnimi sistemi mnogo prednosti. Pa si jih kar oglejmo:

  • WordPress je zelo enostaven za uporabo. Tudi če nimate veliko spletnega znanja, ga boste lahko uporabljali brez večjih težav. Ne znate programirati? Niste oblikovalec? Nič zato.
  • Platforma omogoča brezplačno postavitev spletne strani v le nekaj sekundah, nato pa boste potrebovali še nekaj minut, da boste nastavili vse glavne nastavitve strani.
  • Postavitev spletne strani s pomočjo WordPressa je enostavna, saj jo lahko izvedete z le nekaj kliki preko nadzorne plošče. Če uporabljate nadzorno ploščo cPanel, poiščite zbirko aplikacij Softaculous, kjer boste našli tudi WordPress.

Zakaj izbrati WordPress

  • Ko boste enkrat imeli nameščen sistem, lahko izbirate med široko paleto dizajnov. Zopet boste lahko z le nekaj kliki spremenili svojo spletno stran v popolnoma drugačno. Izbira dizajnov je praktično neomejena.
  • Obstaja zares veliko brezplačnih dizajnov, med katerimi boste zagotovo našli ustreznega. Prav tako pa se lahko odločite za bolj profesionalen dizajn, ki ga je za nizek znesek moč kupiti preko različnih spletnih mest (npr. themeforest.net ali templatemonster.com).
  • Gre za daleč najbolj razširjen CMS na svetu, ki se stalno posodablja, kar je zelo pomembno z vidika varnosti in funkcionalnosti.
  • WordPress ima že v osnovi vključenih veliko koristnih funkcionalnosti, še veliko več pa jih lahko dodate z namestitvijo poljubnih vtičnikov. Zopet lahko izbirate med številnimi brezplačnimi, v primeru, da boste potrebovali zelo konkretno rešitev, pa boste za vtičnik morali odšteti nekaj evrov (najdete jih na strani codecanyon.com).
  • Sistem WordPress je odličen tudi z vidika optimizacije spletne strani, ki je že vrsto let zelo pomemben del spletnega nastopa. Z namestitvijo in nastavitvijo tako imenovanih SEO vtičnikov boste lahko dosegli višje pozicije uvrstitev v spletnih iskalnikih, kot so Google, Bing, Najdi.si in drugi.

Torej, se še vedno sprašujete, zakaj izbrati WordPress? Če na hitro ponovimo – gre za brezplačen sistem z veliko bazo razvijalcev, ki se vsakodnevno trudijo z izboljšavami in razvojem dodatnih funkcionalnosti, upravljanje sistema je zelo enostavno, postavitev strani je hitra in preprosta, izbor dizajnov je praktično neomejen, enako pa velja tudi za izbor vtičnikov, ki omogočajo dodatne funkcionalnosti po meri uporabnika.

Če se s spletom srečujete prvič, bo izbira WordPressa vsekakor prava odločitev!

5/5 - (5 votes)

Komentiranje prispevka

Vaš e-naslov ne bo objavljen.